sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

The vaunuhankinta

Hankinnoista ehkä tärkein tai ainakin tähän asti eniten päänvaivaa aiheuttanein on nyt tehty. Kävimme pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran kierroksella yhdistelmavaunuliikkeissä tutkailemass tarjontaa. Meillä kriteereinä valintaa tehdessä olivat näppärästi kasaan ja kokoon, pieni koko ja kevyt ja näppärä työntää, hyvä alakori ja mahdollisuus kaukalon kiinnittämiseen runkoon.

Minun listoillani ennen kierrosta kärjessä olivat Teutoniat, mutta hyvin pian ne kuitenkin karsiutuivat melko ison kokonsa puolesta jonnekin taka-alalle. Ennakkoon Briot eivät taasen olleet korkealla minun arvioissani, mutta hieman yllättävästikin molemmat niihin tykästyimme, tokihan hieman eri malleihin eli mies Go- ja minä Smile -malliin. Eihän asioista liian helppoja voi tehdä.

Kotiin tultuani alkoi uudelleen näiden kahden vertailu, mihin hintaan ja mistä, saako käytettynä ja millaisia, entäpäs Saksa tai Englanti. Nopeasti totesin eron Smile ja Go -mallien välillä, toinen on täydennettävissä lisäosilla tarpeen mukaan ja toinen ei, ja vaikka Smilessä oli minun parempana pitämäni ilmakumirenkaat, nousi Go kuitenkin suosikin asemaan myös minun listoillani. Työntelytarve on kuitenkin lähinnä asfaltilla ja lumella. Näitä ei kuitenkaan saanut Saksasta ollenkaan halvemmalla kuin Suomesta ja Englannissa olivat ilmeisesti lopettaneet Brion myynnin kokonaan. Palasin siis Suomen tarjontaan. Totesin myös, että vaikka mielelläni ostaisin ratasosan käytettynä, onhan se kallein osa ostosta, on käytetyssä yksi huono puoli. Vuoden 2013 runko on uudistettu niin, että siihen voi vaihtaa lumirenkaat kääntyvien eturenkaiden tilalle. Vanhempaan runkoon tämä ei ole mahdollista. Talvivauva meille on tulossa ja en halua minulla olevan mitään sellaista typerää perustetta hyvien vaunulenkkien väliin jättämiseen kuin huonot renkaat vaunuissa. Mahdollisesti noita lumirenkaita emme tule edes tarvitsemaan, mutta minusta oli kuitenkin hyvä, että se optio on olemassa.

Pari viikkoa olen nyt siis verrannut hintoja siellä ja täällä ja löysinkin Lekmeriltä nämä yhdistelmänä varsin erinomaisella 40% alennuksella. Lekmerin vaunuissa oli vain yksi huono puoli: niitä sai vain valkoisella rungolla ja sinisellä kankaalla. Ei sillä sinänsä ole väliä, mutta mietin kuitenkin, että jos näitä yrittää saada myytyä eteenpäin jossakin vaiheessa, on huomattavasti helpompaa myydä jokin neutraalimpi väri. Lisäksi rupesin hannaamaan; voiko yhden tutustumiskerran jälkeen tehdä näin kalliin päätöksen. Peruutin jo siis yhtä painallusta ennen kaupat Lekmeriltä, ja sovimme vielä toisesta tutustumiskerrasta vaunuihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Valitsin vielä toiseksi vaihtoehdoksi Brio:lle Britaxin vaunut, joita olimme viimeksi väsyksissämme testanneet nopeasti edellisen kierroksemme loppuvaiheessa. Ne olisivat hieman halvemmat, mahdollisesti, kuin nuo Briot.

Perjantaina kävimme liikkeessä työntelemässä, vääntelemässä, kasaamassa ja vertaamassa näiden kahden valmistajan vaunuja vielä kertaalleen. Britaxit vaunut vaikuttivat ihan hyviltä, mutta pienet asiat saivat kuitenkin edelleen kääntämään katseemme kohti Brioja. Isompi tavarakori ja ehkä astetta tukevampi tuntuma olivat ehkä pääasiat päätöstä tehdessä. Huh. Meillä on päätös, nyt vain vielä vertailemaan hintoja ja tarjouksia ja tekemään lopullinen hankinta.

Tänä aamuna huomasin ilokseni, että Huuto.netissä on myynnissä Brio Go:hun musta kova vaunukoppa vuodelta 2012 käypäiseen 49€ hintaan, ja nouto olisi riittävän läheltä Espoosta. Lisäksi Ozbaby.fi myi ratasosaa 10% alennuksella. Nopea vertailu saamiimme tarjouksiin, ja kyllä. Tämä me otetaan.

Meille tulee siis tällainen musta vaunukoppa (kunhan sen noudamme Espoosta ja se vastaa ilmoitusta):

 
Ja tällainen musta runko ja harmaa ratasosa (ilmainen toimitus muutaman päivän toimitusajalla):

 
Kuvat: Brio.net
 
Vaunujen valintaan vaikutti myös se, että niihin saa laadukkaat turvakaukalot adaptereilla kiinni. Emme vielä tehneet kaukalohankintaa, mutta nyt kun on vaunut, voimme vain odotella, josko haluamamme kaukalo tulee jossakin vastaan sopivaan hintaan.
 
Tästä se lähtee. Hurjalta tuntuu, mutta jostakin se on liikkeelle lähdettävä, ja en halua jättää kovinkaan paljoa hankinnoista tulevalle syksylle. Koulun käynti alkaa syyskuun alussa, ja siinä on jo varmasti ihan riittävästi ajateltavaa ilman sitäkin, että olisi käytettävä aikaa vielä kaikkien tarvikkeiden hankkimiseen. Nyt on isoin päätös alta pois. Toivottavasti ne ovat siis niin hyvät kuin miltä ne tuntuivat kaupassa.

4 kommenttia:

  1. Hei, Keravan muovi ja lelu myy myös Brioja vähän muita halvemmalla, en tiedä löytyykö sieltä tuota Go:ta, mutta Smilejä ainakin. Tosin Smilet on siellä samanhintaiset, kuin tuolla OzBabyssa nyt alennuksen kanssa. Mutta tietenkään postikuluja ei tarvitse maksaa. Me haetaan ne Smilet jossain vaiheessa sieltä. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää.. Meille tulee nyt vain nuo rattaat (teimme siis jo tilauksen) ja tuo koppa, sekä sadesuoja, mutta voihan olla että tarvitaan jotakin lisää, kuten lämpöpussia tai niitä talvipyöriä. Täytyy käydä siis katsastamassa Keravan tarjonta. Onneksi OzBaby:ssä ei ole toimituskuluja, joten tämä on oikeastaan aika helppoa. Tulee samaan kaupunkiin ja ovat kuulemma jo matkalla. Nopeaa on toiminta. :)

    Ne Smilet on tosi kivan näköiset! :)

    VastaaPoista
  3. Vaunujen hankinta oli kyllä yksi vaikeimmista, kiva että löysit mieluisat! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!