torstai 18. heinäkuuta 2013

Ompeluksia

Viime viikonlopun kaappien läpikäynneistä tuli vastaan myös vähälle käytölle jäänyt kylpytakki. Kylpytakki on ihanan pehmeää materiaalia, ja heti tuli mieleeni, että voisiko takista tuunata jotakin pienelle. Ja kun ajatuksen saa päähänsä, on sitä päästävä toteuttamaan välittömästi. En muistanut edes kuvata takkia ennen kuin se oli jo kohdannut saksieni kanssa.


Takakappaleesta ja osasta etuhelmaa tuli pieni huppupyyhe, aikaa meni puoli tuntia:

 
Huppupyyhe voi olla hieman nafti leveydeltään, mutta ihan pienelle se on varmaan ihan käyttökelpoinen. Katsotaan.
 
Olin jo heittämässä loput takista roskiin, mutta muutinkin sitten mieleni - ehkä niistä jotakin vielä saisi aikaiseksi. Onneksi tein näin, koska eilen tuli postissa Ottobrelta erikseen tilaamani lehti, jossa on unipussin kaava. Mallasin heti kaapeista löytyviä kankaita, ja kappas: värithän sopi aika kivasti yhteen. Tässä siis tuotos eiliseltä:
 
 
Etukappaleen yläosa ja organzanauha kylpytakista, etukappaleen alaosa ja takakappale kaapista löytynyttä flanellia ja vuori trikoon jämäpala näkyviltä osin ja loppuvuori mustasta trikoosta. Kauhean tyytyväinen olen lopputulokseen, varsinkin, kun samalla tuli hyötykäyttöön jo jonkin aikaa kaapissa maanneita kankaita. Tässä on pikkuisen toivottavasti hyvä ja lämmin talvella nukkua.
 
Malli oli unipussissa sen verran kiva, ja toisaalta helppo toteuttaa, että taidan tehdä tällaisen myös kummipoikanökkösen vastasyntyneelle pikkusiskolle, toki hieman kevyemmästä materiaalista kesävauvalle.

2 kommenttia:

  1. Jos meinaatte alkaa käyttää kestovaippoja, niin noi unipussit on ihan loistavia! Unihaalarit kun ei tuppaa mahtumaan päälle :S Kannattaa myös tehdä pitkähihaisia versioita, ne on kivoja, kun ei tarvitse laittaa sitten pussin sisään muuta vaatetta :)

    Osaispa itse ommella... Onneksi mun äiti on yhdeltä ammatiltaan ompelija, niin voin laittaa sen asialle aina kun sillä vaan on aikaa.

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus on kokeilla kestoilua, ja enpäs tuota osannut ajatellakaan. Kiitos vinkistä eli näytä täytyy tehdä lisää! :)

    Olen jotakin tehnyt, mutta toisaalta, ei se näillä kirpputorihinnoilla ja kankaiden hinnoilla ihan hirveän kannattavaa ole. Lähinnä tekemisen ilosta ja sitten toisaalta, saa tasan sellaista kun haluaa.

    Toisaalta Jade, äitisi pääsee tällälailla enemmän mukaan tähän isoäititouhuun, kun välillä siltä tilaat. ;)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!