sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Rento viikonloppu

Lätkän MM.kisat ovat alkaneet ja suomen joukkueella on jo kaksi voittoa. Seuraavat kaksi viikkoa meneekin mukavasti kisoja seuraillessa, vaikka ärsyttääkin katsoa niitä MTV3:lta. Maikkari taitaa jenkkiläisen rahastuspolitiikan mainosmielessä, ja lähetysten taso on huomattavasti heikompi kuin vanhan kunnon YLE:n aikaan. Which was to be expected.. MAXilla sisältöä olisi sitten vaikka muille jakaa, maksaen MTV3:n Total paketista suolaiset ~24,90€ kuussa. Niin paljon hyvää ohjelmaa sieltä ei tule, että meidän kannattaisi sellainen summa maksaa. Katsomme siis ilmaiset pelit maikkarilta ja nurisemme tasosta ja toistuvista "teknisistä tauoista".

Itse pelithän ovat olleet hyvin jännittäviä katsoa, ensin mukavasti kauhun hetkiin ja sieltä jatkoaikavoittoon edenneestä Suomi-Saksa pelistä eiliseen hieman tikkuisesti alkaneeseen lopputulos ratkaisee Suomi-Slovakia peliin. Mahtavaahan olisi, että mediassa niin ryöpytetty suomen kokematon (Lue: ei juurikaan NHL-tähtiä) joukkue näyttäisi kaikille, jotka ovat taas pelien alla dissanneet koko porukan. Ai että, joka keväinen lätkäannos, tämä se on mukavaa!

Muilta osinkin viikonloppu on mennyt mukavissa merkeissä. Perjantaina laitoin viimeinkin tomaatin ja muutaman yrtin taimet omiin ruukkuihinsa, Matin epäuskosta huolimatta toivossa on hyvä elää ja katsotaan tulisiko tänä vuonna kasveistani jo pientä satoakin.. Yksi tomaatintaimista on jo melkein parikymmentä senttinen, joten huomattavasti paremmalta näyttää kuin viime vuonna. Eilen kävin uimassa ja allas kertoi viimein alkaneesta keväästä, kun suurimman osan aikaa sai uida ihan omalla radallaan. Kesää kohden allas aina vain hiljentyy, ja se sopii minulle paremmin kuin hyvin.

Lisäksi pitkästä aikaa olemme löytäneet sellaisen konsolipelin, josta molemmat tykkäämme. Hankimme Pleikka 3:lle uuden Tomb Raider -pelin, ja sen parissa on mennyt jo tunti jos toinenkin. Naurattaa kuitenkin aina se, kun käymme Porvoon pelikaupassa. Poikkeuksetta tiskin takana oleva nuori poika kysyy: kenellekäs te olette peliä hankkimassa? Yleensä naama venähtää viimeistään siinä vaiheessa, kun minä alan kertomaan millaisen pelin haluaisin löytää. Tällä kertaa osui nappiin, ja Matti tuntuu tälläkin hetkellä pelailevan alakerrassa. Mukavaa ajan kulua, sanon minä.

Tänään meillä ei ole sen kummempia suunnitelmia. Ainoa aikataulutus on se, että Huuto.netissä on sulkeutumassa iso äitiysvaatepaketti minun kokooni, jossa näytti olevan aika mukavan näköisiä vaatteita. Huutajia paketilla on useita (8 henkilöä), mutta nyt viime päivinä on ollut hiljaista ja hinta ei ole toistaiseksi enää noussut. Hinta oli äsken 90€, joka tuntuu ihan kohtuulliselta niin isosta ja hyvän näköisiä vaatteita sisältävästä paketista. Varsinkin, kun äitiysvaatteiden hinnat ovat uusina varsin suolaisia. Mielessäni on kattohinta, ja parin tunnin päästä katsotaan riittääkö se, jos muitakin 8:sta eri huutajasta on parkkeerannut itsensä lopputaisteluun puoli kahden maissa. Vähänhän tuo on kuin ostaisi sian säkissä, mutta jos vaatteet eivät minulle sovi, voinhan aina laittaa ne eteenpäin uudelleen Huuto.netissä.. Todennäköisintähän on, että osa vaatteista on tosi hyviä ja osa jää käyttämättä. Minun kärsivällisyyteni ei kuitenkaan missään nimessä riitä yksittäisten vaatteiden huutamiseen, ja ihmettelenkin, kuinka joku jaksaa myydä vaatteita yksittäiskappaleina.

Tilaamani Espritin ja Zalandon paketit tulivat ja muutaman vaatteen olen niistä jo pitänytkin. Valitettavasti jouduin parhaat housut (kuvassa alemmassa tekstissä ja loputkin paketin sisällöstä turhana) palauttamaan, kun huomasin niissä olevan repeämän. Nyt odottelen niistä rahojen palautusta. Espritin housut ovat kuitenkin ehdottomasti äitiyshousujen parhaimmistoa niiden vyötäröllä olevan kiristyskuminauhan vuoksi. Muiden housuissa en ole sellaiseen törmännyt ja vaikka omat housut puristaakin ei maha ole yhtäkkiä taianomaisesti potkupalloksi muuttunut, jolloin ilman tuota pientä teknistä ratkaisua oikeat äitiyshousut ovat vielä aivan liian suuret vyötäröltä. Yhden paketin ostin jo Huuto.netin kautta, ja siinä oli 9 vaatekappaletta (hinta paketille 35€), joista osa on jo täysin käyttökelpoisia.

Oma vaatekaappini alkaa joka tapauksessa suppenemaan, vaikka viikkoja ei olekaan kasassa kuin 10. Paidat kinnaa - jos ei mahan, niin rintojen kohdalta - ja housut puristaa mahasta. Painoa on tullut pari kiloa, mutta kummasti se on jo vaikuttanut sopiviin vaatteisiin. Olen kuitenkin vielä yrittänyt pukeutua ei niin itsestään selvästi äitiysvaatteisiin; pitäisin mielelläni edes vielä pari viikkoa raskauteni töissä "suurelta yleisöltä" piilossa. Ensimmäinen raskausheitto toki on jo kuultu, kun yksi tuotanto-operaattoreistamme tuli onnittelemaan saamastani opiskelupaikasta. Ihmetteli siinä ääneen, että harvoinhan sitä raskaana olevat kouluun lähtee ja että vuoroissa ollaan ihan varmoja siitä, että olen raskaana. Sain ehkä tilanteen vielä torjuttua - valehtelematta vielä - mutta en nyt tiedä kuinka pitkäksi aikaa sain epäilykset torjuttua. Haluaisin niin kovin, että parin viikon päästä ehtisimme käymään NP-ultrassa, ennen kuin asiasta tulisi julkista. Toisaalta, kuulin toiselta kollegalta, jolle asiasta olen jo kertonut, että yksi rouvashenkilö oli hänelle tullut juttelemaan lihoamisestani. "Voisikohan se olla raskaana?" On ne jotkut tarkkoja.. Katsotaan siis, kuinka pitkään haukan silmien alla asian voi pitää edelleen salassa.

Joka tapauksessa, mukava viikonloppu on ollut ja se jatkuukin vielä! Nyt hyvälle aamupalalle..

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!