sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Jotakin pientä

Eilen oli Porvoon Teetee Shopissa varaston tyhjennysmyynti ja paljon tuotteita alennettuun hintaan. Olen pitkään ollut lankojen ostokiellossa, mutta nyt en voinut vastustaa kiusausta - olenhan sitä paitsi saanut kulutettua lankavarastojani jo tyhjemmäksi pahimmasta tilanteesta. Teetee Shopissa myydään esimerkiksi Sublimea, jonka langat ovat ihanan pehmeitä ja laadukkaita, ja joista olen jo monen monta pientä neuletta tehnyt viime vuosien aikana.

Lähdin siis lankaostoksille jo hyvissä ajoin liikkeen heti aukeamisen jälkeen. Ovella ensimmäisenä vastaani tulee kassajono, liike on täynnä naisia korit kädessään ja miehiä istuu ahdistuneen näköisenä sohvilla. Ei muuta kuin sekaan ja parhaita tarjouksia bongaamaan. Ensimmäisenä vastaan tulee Sublimen hieman paksumpaa (5 mm puikoille) kashmir-merinovillasekoitelankaa 2,5€ kerähintaan (oikea hinta 6-7€/kerä), ja nappaan niitä jo kahta väriä matkaani. Sen jälkeen jatkan matkaani siihen hyllyrivistöön, josta 90% lankaostoksistani teen ja ilokseni huomaan, että myös Sublimen hieman ohuempi (4mm puikoille) langat ovat samassa tarjouksessa. Ja värivalikoimaa on paljon enemmän kuin tuohon paksumpaan. Iskee ahneus. Kympillä neljä kerää - kerästä tulee pipo, kahdesta housut tai nuttu ihan pienelle, kuudesta - kahdeksasta viltti.. Pyörittelen valkoisia ja vihreitä, violetteja ja sinisiä, vaaleampia ja tummempia. Menen kassalle ja palaan. Kerään keriä ja laitan takaisin. Voi, mikä päätöksen vaikeus. Paljonko tohdin ostaa, käyttöä näille tulee kuitenkin, mutta milloin? Mikä on järkevä määrä mitäkin väriä, samaa en saa kuitenkaan samasta värjäyserästä myöhemmin.

Lopulta matkaani lähtee kolme valkoista, viisi tummempaa ja neljä vaaleampaa sinistä sekä neljä violettia kerää Sublimen Extra Fine Merino Wool Dk (Dk=nelosen puikoille) lankaa, ja kaikki värit sopivat toistensa kanssa.


Väreistä voisi joku ehkä ajatella, että minulla on "poikafiilis". Näin ei kuitenkaan ole, tai en ole ainakaan sellaista tiedostanut. Yritin kyllä hipeltää myös vaaleanpunaisia tai punaisia lankoja, mutta totuuden nimissä - olen melko vahvasti tytölle punaista, pojalle sinistä ajattelua vastaan. Enemmänkin haluan lapselle iloisen värisiä ja käyttökelpoisia vaatteita, joissa on tilaa leikkiä ja olla, kuin lähteä pukemaan tyttöä prinsessaksi ja poikaa supersankariksi. Maailma on pullollaan ihania värejä ja haluan käyttää lapselleni niistä mahdollisimman montaa - varsinkin kun oma vaatekaappini on kovasta yrityksestä huolimatta edelleen varsin musta. Tällä kertaa matkaani lähti siis sinertävä väripaketti (16 kerää) varsin käypäiseen 40€ hintaan.

Tässä vielä samasta langasta jo aikaisemmin tekemäni pieni pipo, vaikkakin valitettavasti Bloggerin vuoksi mittasuhteet ovat pielessä tehden piposta kapeamman kuin se oikeasti onkaan. En tiedä kuinka käyttökelpoinen pipo on näin, mutta siihen voi aina tehdä korvaläpistä nyörin leuan alle solmittavaksi, jos on tarvis. Samaa(kin) lankaa minulla vielä on. :)


Sekä samasta tai hyvin samantyyppisestä Sublimen langasta tekemäni viltti esimerkiksi rattaisiin (mainitsinhan lankojen "tuhoamis"talkoot):


Kesä tulee jo kovaa vauhtia ja yleensä kelien lämmetessä jätän neulomisen väliin. Lankaostokseni voivat siis mahdollisesti odottaa ensi syksyä ja kelien viilenemistä, ennen kuin ne kaivelen jälleen esiin. Ihanaa kuitenkin on, että nyt on laadukkaita ja kauniinvärisiä lankoja odottamassa sitä, että niistä tulee jotakin suloista ja lämmintä meidän pienelle Jantterille.

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!