maanantai 17. kesäkuuta 2013

Askartelujen sävyttämä viikonloppu

Viikonloppu meni mukavasti. Perjantaina kaivelin mieheni riemuksi esille askartelulaatikkoni ja levitin papereita ja kaiken maailman tilpehööriä olohuoneen pöydälle. Tarkoituksenani oli tehdä hääkortti mieheni siskolle, synttärikortti kummipojallemme ja rippikortti kummitytöllemme. Hääkortti oli tällä kertaa helpoin toteuttaa, koska laatikoitteni kätköistä löytyi Papermanian Strictly Party -sarjan kauniita papereita ja decoupage-setti. Olisihan laatikoistani varmasti löytynyt myös kummilasten kortteihin ihan tarpeeksi materiaalia, mutta koska kaksipuoleinen teippi sekä kohotarratyynytkin olivat vähissä, oli vähintäänkin aiheellista suunnata lauantaina kaupoille.

Heitin siin lauantaina Matin aamuun töihin ja sain näin auton käyttööni mukavaa ostospäivää varten. Puoliltapäivin lähdin suuntaamaan kohti Variston Sinelliä suunnitelmanani käyttää (edes) tällä kertaa malttia - koko kauppaa ei ole joka kerta tarpeen tyhjentää.. Sinelliä on mukavaa kiertää, vaikka ei olekaan tarkoitus ostaa paljoa, sieltä saa aina uusia idoita kortteja varten. Valmiita rippikortteja tutkaillessani sainkin idean, kuinka lähden kummitytön kortin toteuttamaan. Tällä kertaa suunnitelmani lisäksi piti, ja ostin vain nuo puuttuvat tarrat ja teipit, sekä muutaman arkin Papermanian Wellington -sarjan Die cuts -kuvia kotona olevien paperien seuraksi kummipojan korttia ajatellen sekä metallisia ristiriipuksia kummitytön korttiin.

Koska olin selvinnyt ensimmäisestä kaupasta tuhlaamatta liikaa, lähdin vielä Porttipoiston Ikeaan kierrokselle. Uudet Ikean keittiöt kiinnostavat kovasti, vaikka tiedänkin, että lähiaikoina ei kovasta toiveesta huolimatta ole varaa lähteä keittiön päivitystä toteuttamaan. Lisäksi halusin - ihan ensimmäistä kertaa - pysähtyä lasten osastolla ja tutkia rauhassa sen tarjontaa. Luulen, että meillä mennään Ikean pinnasänky ja hoitopöytä -vaihtoehdoilla. Vauvan huoneessa on jo Ikean Hemnes-kalusteita, joten Sundvik-sarjassa on väriin sopivia huonekaluja, jotka vastaavat meidän tarpeita - tai niin ainakin luulen. Mutta niillä ei ole vielä kiire. Kierros Ikeassa oli kanssa ihan mukava, ja jatkoin edelleen samaa pihistelylinjaani: matkaan lähti vain uudet pannunaluset ja kassalla ostosten loppusumma oli tasan 5€. Vielä oli aikaa ja jaksamista lyhyeen kirpparikierrokseen Ikean kulmalla, joten suuntasin tutustumaan Lanttila-kirpputoriin.

Kirpputoreilla en ole hirveästi aiemmin kierrellyt, mutta lastenvaatteita ja -tarvikkeita niissä on takuulla hyviä ja käypäiseen hintaan,  ja olenkin nyt aktivoitunut sillä saralla. Lanttila vaikuttaa ihan siistiltä paikalta, mutta familycenter mainoksesta huolimatta ei vauvanvaatteita ole ihan hirveästi tarjolla. Hinnatkin olivat Porvoon vastaaviin verrattuna hieman kalliimmat. Pariltä pöydältä matkaani kuitenkin lähti ruskean sävyisiä pieniä vaatteita sekä kestovaippatarpeita. Tarjonnan ollessa minulle vähemmän kiinnostavaa ja toisaalta nälän alkaessa kurnimaan vatsan pohjassa päätin kierrokseni lyhyeen ja suuntasin kotiin. Olihan tässä jo yhdelle päivälle ihan riittävästi kiertelyä. Pyykkitouhujakin pitäisi, ja kokeilla mitä Sinellin ostoksista saisi aikaiseksi.

Sunnuntaina olikin hyvä keli, joten kävimme miehen kanssa lenkillä. Kulmillemme ollaan aloittamassa pienen kaupan rakentamista, joten kovasti kiinnostaa mihin kohtaan se tulee. Lenkillä emme vielä päässeet asiasta yhteisymmärrykseen, mutta nettiuutisen perusteella se tulee aivan meidän lähelle, parin sadan metrin päähän. Tästä ei voi olla muuta kuin tyytyväinen - aloittaisivat vaan jo sen rakentamisen. Lenkin ja suihkun jälkeen olikin hyvä vielä grillata yhdessä, ennen kuin mies lähti yöhön töihin. Tällä kertaa valmiiksi maustetut naudanpihvit eivät olleet nappivalinta, mutta onneksi maissit ja salaatti olivat ihan hyviä, ja kyllähän tuossa nälkä lähti. Lupasin, että askartelutarvikkeet häviävät pöydältä seuraavaan päivään mennessä, joten illan suunnitelma oli selvä. Nyt on saatava valmiiksi kummilasten kortit. Ja kun materiaalit on kohdillaan, on lopputuloskin helppoa saada aikaiseksi. Tässä vielä lopuksi kuvia viikonlopun aikaansaannoksista:

Hääkortti Matin siskolle miehineen 


Rippikortti kummitytölle
(ylemmässä kuvassa liikaa keltaisuutta)


Synttärikortti kummipojalle


Ja pari ekstraa





post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!