keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kiitollisuutta

Tänään on minun ensimmäinen virallinen äitiyslomapäiväni. Olo on siitä uskomattoman kiitollinen. Kohta meillä on jo pieni täällä meidän kanssa tuhisemassa.

Eilen oli viimeinen - ja ainoa - tenttini yhdistettynä ryhmätyönä pidettyyn esitelmään ja siihen liittyvän raportin palauttamiseen. Kaikissa näissä  - ja sitä ennen monissa muissa tehtävissä ja luettavissa artikkeleissa - oli melkoinen työ, ja eilen illalla tuntuikin, kun olisi ravistellut harteiltaan taakkaa pois. Pari viimeistä viikkoa ovat olleet työntäyteisiä ja väsyttäviä, ja eilen tuntui kirjaimellisesti siltä, kuin olisi tarvinnut ravistella ja puhallella sitä kaikkea pois kehostani. Samalla tunsin oloni todella tunteikkaaksi; viimein tänne asti on päästy. Mietin, että pitäisikö tehdä jotakin merkittävää ensimmäisen äitiyslomapäiväni kunniaksi, mutta totesin tärkeimmäksi ottaa ihan rennosti - tänään ei ole pakko tehdä mitään.

Yhdysvaltalaisen luokkakaverini ansiosta huomasin, että laskettu aikamme on samaan aikaan kuin heillä vietetään kiitospäivää. Meillä on totisesti aihetta kiitollisuuteen, joten ehkäpä jatkossa teemme jotakin aina kiitospäivän kunniaksi. Tänä vuonna päätin vain muuttaa blogini ulkoasun kiitospäivän mukaiseen teemaan, ehkä se muistuttaa myös jatkossa siitä, kuinka meillä on paljon asioita, joista voimme olla onnellisia ja kiitollisia.

2 kommenttia:

  1. Toden totta, mä oon joskus ajatellut myös että kiitollisuuden tunnetta saisi yleisesti ottaen vaalia enemmänkin ja tykkäänkin kovasti tuosta Amerikan tyylistä viettää kiitos-päivää. Jospa Kiitospäivän vietto rantautuisi vähitellen Suomeen niinkuin on merten takaa tullut ystävänpäivät ja Halloweenitkin... :)
    Voihan sitä toki alkaa juhlistamaan ihan vain oma-aloitteisestikin, kiitoksen aihetta kun teilläkin nyt eritoten löytyy. Mukavaa äitiyslomaa, ja tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä tapa pysähtyä ja kiittää siitä mitä on, ettei pääse unohtumaan. Itse kiitospäivän historia ei ole kyllä minulle ihan selvä. Täytyy melkein perehtyä..

      Kiitos sinulle, ja tsemppiä myös sinne! Josko te tulisitte kohta jo perästä.. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!